Het gaat er niet om wat jouw droom is, maar het gaat om de passie die je ervoor hebt. Het is belangrijk om jouw gevoel te volgen en niet wat de maatschappij je stiekem wijs maakt. Zorg dat je dromen groot genoeg zijn dat ze beangstigend zijn!

Er is wel meer nodig dan alleen passie om een droom waar te maken. Doorzettingsvermogen, positieve ingesteldheid, moed, kracht, … Allemaal belangrijke ingrediënten in het proces om jouw droom te realiseren! Zoals de titel het al aangeeft wil ik het graag hebben over grote dromen.

Wat is een grote droom dan precies? Dat is erg persoonsgebonden. Een grote droom voor mij was het verhuizen naar het buitenland, maar dit kan voor iemand anders natuurlijk de normaalste zaak van de wereld zijn. Voor anderen is dat een gezin starten, een eigen zaak oprichten, 5 km lopen, … Allemaal dromen die ik doorheen de jaren gehoord en gezien heb. Voor velen blijft het bij dromen. Maar hoe realiseer je die grote droom dan?
Droom groot, maar start klein. Begin met waar je bent en met wat je hebt. Wees fenomenaal in kleine dingen die je dichter brengen naar je grote droom. De enige die je echt kan tegenhouden om je dromen waar te maken dat ben je zelf. Wees niet bang om de stap te zetten naar jouw droomleven. Je hoeft helemaal niet perfect te zijn om jouw droom waar te maken. Geloof in jezelf en zet kleine stapjes naar je doel.

Het is belangrijk om deze kleinere stappen voor jezelf op te schrijven en te visualiseren. Wat heb je nodig om richting jouw doel te gaan? Dat kan gaan van het aanschaffen van een nieuwe sportoutfit, tot het oprichten van een website. Ik stel voor mezelf elke 3 maanden kleine en haalbare doelen op. Door deze mini doelen te bereiken kom ik telkens dichter bij mijn grote droom.

De kleine stapjes die ik de volgende 3 maanden wil zetten:

  1. drie self-help boeken lezen
  2. een video opnemen over een bepaald onderwerp
  3. elke dag een meditatie doen
  4. een gastartikel schrijven voor een andere website
  5. een nieuwe ervaring opdoen

Dream big, but start small!
denk eraan: alles is mogelijk!

Wat zijn jouw ‘mini’ doelen voor dit jaar?

Delen is lief
Share