Dagelijks krijg ik mailtjes en berichtjes op Instagram over wat ik nu precies doe. Daarna volgt heel vaak de vraag hoe ik dit heb bereikt en hoe ze dit zelf ook kunnen waarmaken. Dit artikel zal dan ook in detail uitleggen hoe ik mijn droomleven waarmaakte EN hoe jij hetzelfde kan doen.

Al van kleins af aan ben ik gebeten door de reisbug. Mijn moeder nam me meerdere keren per jaar op vakantie doorheen Europa. Vanaf mijn 16de stapte ik ook regelmatig alleen op de trein/bus om België en buurlanden te verkennen. Als enig kind was ik het heel erg gewoon om zaken op mezelf te ondernemen. Toen ik dan ook in het voorlaatste jaar van het middelbaar met het voorstel kwam om op uitwisseling te gaan, waren mijn ouders al snel overtuigd. Om mezelf voor te bereiden namen we daarom het volgende schooljaar een uitwisselingsstudente uit Brazilië in huis. Livia sprak amper Engels toen ze aankwam, maar ik wist meteen ‘Dit is mijn zus.’. We gingen samen naar school, feestjes en shoppen en al snel leerde ik wat Portugees en zij wat Nederlands.

Mijn ouders daarentegen zagen hoe tof zo’n uitwisseling was en hoe weinig er gestudeerd werd en mijn uitwisseling naar de USA werd uitgesteld. Om me toch een buitenlandse ervaring te gunnen, mocht ik voor een maand naar Brazilië. Ik was net 18 geworden en stapte alleen op het vliegtuig richting San Paulo. Ik ging namelijk mijn zus Livia bezoeken in haar stad, Victoria. De 18 uur durende vliegreis vloog voorbij en al snel stond ik te midden van mijn nieuwe familie in Brazilië.

Dankzij dit avontuur had ik het zelfvertrouwen gevonden om meer van de wereld te zien onder de vleugels van moeder vandaan. Reizen geeft je een vrij gevoel en zorgt voor zoveel inzichten in jezelf en de wereld wat je nergens anders vindt. Fast forward naar mijn 26ste verjaardag. Dat is het jaar dat ik al mijn bezittingen verkocht en vaarwel zei tegen familie en vrienden in België. Ik vertrok namelijk op wereldreis zonder een plan of einddatum. Ondertussen zijn we 14 maanden verder en schrijf ik dit in een koffiezaak in Singapore.

Wat doe ik nu precies?

Wat ik op dit moment allemaal doe valt moeilijk samen te vatten in één slagzin of elevator pitch zoals ze zeggen. Mijn dagen zijn elke dag verschillend en ik werk aan verschillende projecten.

St regis Abu Dhabi Stephanie Smolders

1. Social media – Influencer – hospitality consultant

Voor ‘Tourist Exclusive’ reis ik naar de beste en leukste plekjes in een land om promotie te maken voor de bestemming, hotspots of een hotel. Tourist Exclusive run ik samen met mijn vriend Peter. Hij doet alles qua fotografie en ik neem de website onder mijn hoede.
Naast de promotie worden we ook regelmatig gevraagd om te spreken voor personen uit de sector of om een marketing campagne op te zetten en te begeleiden.

2. Social media manager + consultant

Doordat ik al zoveel jaren dagelijks bezig ben met social media heb ik mezelf een heleboel technieken aangeleerd. Hierdoor heb ik nu een aantal brands, bedrijven en influencers in mijn portfolio waarbij ik ondersteun met content, engagement of strategie.
Daarnaast geef ik workshops en consultaties aan bedrijven. Dit gaat vaak hand in hand met de opdrachten als influencer. Hierdoor zit ik dus wekelijks samen met CEO’s en markenting managers van over de hele wereld.

Parijs eiffeltoren stephanie

3. Transformational Coach

Al sinds mijn tienerjaren ben ik enorm bezig met het ontwikkelen van mezelf tot de beste versie. Dit is een steeds evoluerend proces en elke dag leer ik weer wat nieuws over mezelf of anderen. Het werken met mensen geeft mij enorm veel voldoening en energie en door het volgen van wat cursussen ben ik ook gestart om anderen te coachen om de beste versie van zichzelf te worden. Ik doe dit via Skype en koppel het vaak met een Human Design consult. Lees verder om hier meer over te weten te komen!

Ik geef trouwens ook nog steeds les online aan mensen die graag Nederlands willen leren. Ik zie dit meer als mijn hobby :).

Mijn plannen voor 2018?

Zoals ik eerder al aangaf, hou ik er enorm van om met mensen te werken. Daarom ga ik in 2018 mij meer focussen op het coachen en begeleiden van anderen dromers die hun droomleven willen waarmaken. Ik ga mijn expertise bundelen met de expertise van mijn vriend Peter. Hij zal zijn business kennis doorgeven en ik richt me vooral op de persoonlijke ontwikkeling en zoektocht naar jouw authentieke zelf. Ik wil jullie ook meenemen tijdens het proces van het opstarten van een bedrijf. Hou dus zeker deze website in de gaten voor meer content omtrent dit.

Dubai Stephanie droomleven

Tips om ook jouw droomleven waar te maken:

Je hebt nu een stukje van mijn levensverhaal gelezen en hoe ik gekomen ben tot het fulltime reizen en werken. Ieder zijn/haar droomleven ziet er uiteraard anders uit, maar de basis ingrediënten zijn hetzelfde. Hierbij lijst ik mijn 5 tips op die je kunnen helpen met het bereiken van je dromen.

 

 1. wees concreet in je doelen

  Het concreet vaststellen van wat je wil bereiken is stap 1 in het proces van je droomleven. Des te concreter, des te beter! Schrijf voor jezelf op welke elementen je precies wil in jouw leven. Voor enkele voorbeelden kan je een kijkje nemen bij mijn lifegoals.

 2. Stop met jezelf in de weg te staan

  Niemand en niets is perfect. Stop dan ook met hiernaar te streven. Progressie is belangrijker dan perfectie. Ben je zelf ook een perfectionist (ex-perfectionist aanwezig!)? Stop met het maken van excuses en ga er gewoon voor. Je leert veel meer van een fout dan van het altijd goed te doen. Er zijn trouwens geen echte fouten in het leven, alleen maar lessen.

 3. Verander je mindset

  Heb je ooit al eens gehoord over een fixed en growth mindset? Ben jij een probleem denker of een oplossing zoeker? Dit vraagt wat oefening, maar zelf de grootste pessimist kan dit leren. Je moet er alleen voor openstaan. Elke keer als je een negatieve gedachten hebt, vervang je deze door iets positiefs.

 4. Educatie eerst

  Waar geef jij je geld aan uit? Een paar nieuwe schoenen of een cursus? Een paar nieuwe schoenen geeft je een goed gevoel voor diezelfde dag. De kennis die je opdoet in eender welke cursus kan je levenslang gebruiken. Daarnaast kan zo’n cursus zorgen voor meer inkomen, geluk, vrijheid, …
  Mijn punt hiermee is dat investeren in jezelf en je opleiding nooit verloren is. Wie mij kent, weet ook dat ik geen grote voorstander ben van het klassieke onderwijsmodel. Kies je eigen opleiding op basis van wat je wil bereiken, niet om hoeveel werkzekerheid er is of hoeveel er op je loonbriefje zal staan!

 1. Onderneem actie

  Het bekijken van video’s om je te motiveren is leuk, maar wat levert het op? Velen blijven in dit stadium ‘hangen’. Motivatie en meditatie zijn heel belangrijk, maar wat je doet is belangrijker. Welke kleine stap kan je nu meteen doen om dichter bij je droomleven te komen? Doe dit dan ook nu meteen! Stop met het lezen van dit artikel en ga achter je dromen aan! Ik geloof in jou & als je hulp nodig hebt.. I’m here!

 

Wie is er klaar om ook zijn/haar droomleven waar te maken?
Succes!

Delen is lief
Share