Pffft, wat moet ik nu doen? AAAAAHH, ik weet niet wat ik wil! Ik heb alles om gelukkig te zijn, maar diep vanbinnen knaagt er iets aan mij.

Herken jij deze situatie?

De reden waarom jij op deze planeet bent is voor velen een mysterie. Maar is het eigenlijk wel zo moeilijk om dat te ontdekken?

Een tijd geleden kwam ik in contact met het concept: ikigai. Het is een concept uit Japan wat staat voor ‘reden van bestaan’. Volgens de oude Japanse tradities heeft iedereen een ‘ikigai’. Het zoeken hiervan is een proces dat zich afspeelt binnenin en is volgens tradities heel erg belangrijk en serieus. Het uiteindelijke vinden van ‘ikigai’ geeft je een diepere betekenis van wat het leven nu juist inhoudt.

Hoe werkt Ikigai dan?

De oefening omvat de verbintenis van 4 cirkels. De cirkels omvatten dingen die je graag doet, dingen waar je goed in bent, dingen die de wereld nodig heeft en dingen waar je betaald voor kan worden. Jouw ikigai is een combinatie van die 4 cirkels.

Tip: doe deze oefening op papier  – veel krachtiger -> laat een comment achter en ik mail jou het werkblad

Het ontdekken van je ikigai, of purpose, kan een van de beste reizen zijn die je maakt. Het zal uitdagend zijn en er zullen veel ups en downs zijn. Denk eraan zoiets gaat niet over één nacht ijs. Zoals Diana Ross ooit zei: ‘je kan er niet op zitten wachten dat mensen je jouw droom gaan geven, je moet er mee naar buiten komen en weten dat het voor jou gaat gebeuren.’

Ik ga samen met jullie aan de slag met ikigai. Bekijk hier de LIVE video (je moet lid zijn van de Facebook groep om dit te kunnen bekijken).

Delen is lief
Share