Op nummer 1 in mijn life goals lijst staat: “verhuizen naar een ander land (dan België) voor meer dan 2 maanden”. Een jaar geleden leek mij dit het moeilijkste doel dat ik ooit had gesteld. Ik heb 25 jaar in België geleefd, België was mijn thuis.

Ik merkte doorheen de jaren dat België te klein werd voor mij. Ik zag mensen steeds meer terugtrekken in hun eigen wereld, hun bubbel. Mensen leven naast elkaar door. Zelfs koppels die onder één dak leven, spenderen meer tijd op hun werk dan met elkaar. De oplossing die ik met mijn vriend had bedacht was om elk weekend met z’n tweeën weg te gaan. Elke vrijdagavond stapte we in een auto of vliegtuig richting quality time. Maar dit bleek na een half jaar niet meer genoeg.

Reizen zit al vanaf mijn geboorte in mijn bloed, maar pas de laatste 8 maanden heb ik van de wereld mijn thuis gemaakt. Op 8 augustus 2016 ben ik met 2 koffers op een vliegtuig gestapt richting het Zuiden van Frankrijk. Elke dag is anders, elke dag deel ik mijn eigen uren in. Het is een avontuur met ups & downs net zoals het leven hoort te zijn.

de wereld mijn thuis

De landen die ik tot nu toe op 8 maanden heb bezocht:

 • Frankrijk
 • Italië
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten
 • Canada
 • Spanje
 • Tsjechië
 • Verenigde Arabische Emiraten
 • Bahrein
 • Oman
 • Qatar
 • Indonesië

Vroeger dacht ik dat een thuis betekende 4 muren om je heen. Wat mij opvalt nu na 8 maanden zonder huis te leven dat een thuis veel meer inhoudt dan bakstenen. Een thuis bestaat uit liefde, respect, warmte, comfort en dierbare relaties. Die dingen kan je overal in de wereld vinden als je ervoor openstaat. Ik maakte van de wereld mijn thuis!

Waar is jouw thuis?

Delen is lief
Share