Vergelijken met elkaar is iets heel erg natuurlijks, maar daarom is het nog niet goed voor ons. Als leerkracht heb ik kinderen van verschillende leeftijden gecoached. Het mooie daarvan was dat ik het punt kon zien waarop meisjes zichzelf gaan bekretiseren. Met dit artikel wil ik jou doen inzien dat vrouw zijn iets krachtigs is. Jouw vrouwelijke kracht is prachtig!

Ik zie/hoor dagelijks wel iets in de zin van: “Ik ben niet mooi!” “Waarom kijkt iedereen zo naar mij? Is er iets mis met mij?”, “Ik moet nog eerst make-up opdoen voor ik naar de winkel kan gaan!”, …
De vraag die ik mezelf dan stel: “Waarom zie jij dat zo?” Het vraagt veel te veel energie om altijd zo je best te willen doen voor anderen. Er was een periode in mijn leven dat ik met dezelfde gevoelens rondliep. Ik probeerde altijd ‘perfect’ te zijn. Niet alleen voor mezelf, maar ook naar anderen toe.

Ik wou dat iedereen mij leuk zou vinden. Elke dag mijn nagels lakken, altijd mijn haren in model, nadenken over de mening van anderen. Het feit is dat wij onszelf vergelijken met anderen. Je hebt het idee dat je perfect moet zijn om geliefd te zijn. Op een dag heb ik voor mezelf beslist om positief naar mezelf te kijken. Ik ging nadenken welke dingen ik leuk vond aan mijn persoonlijkheid en mijn uiterlijk. Hierdoor kreeg ik meer zelfvertrouwen. Nu draag ik nog amper make-up, ik draag kledij die ik mooi vind en ik hou van mijn figuur.

Elke week schrijf ik een artikel met tips en verhalen zodat ook jij jouw vrouwelijke kracht kan laten stralen! Sta sterk in je schoenen! Jij hebt de kracht. Begin bij jezelf! Hou van jezelf voor wie jij bent! Jij bent al geweldig zonder dat je zo hard probeert.

Laat de wereld en de maatschappij je niet veranderen. Blijf trouw aan de persoon die jij bent. Ik weet dat het allemaal heel gemakkelijk klinkt, maar weet dat ik er voor je bent. Elke stap van de weg zal ik bij je zijn. Iedereen heeft een natuurlijke schoonheid en die is veel belangrijker dan de mening van anderen. Ik wil dat als je in de spiegel kijkt je de reflectie graag ziet. Ik zie die reflectie van jou graag!

Delen is lief
Share