Story Time: 2 jaar samen & veel eten in Bali

Terwijl ik gezellig wat zit te drinken in Ubud schrijf ik dit dagboekverslag. Deze week was een feestweek. Hier volgt een verslag per dag.

Maandag 2 oktober

Mijn maandagen houd ik meestal bewust rustig. Het plannen van mijn week, het schrijven van mijn doelen en het reageren op alle berichtjes van het weekend zijn mijn doorgaanse taken op een gewone maandag. Vandaag had ik 1 les Nederlands waarbij we de cultuur in Sri Lanka bespraken. Ik leer evenveel van mijn studenten als zij van mij. Dat is het mooie aan leerkracht zijn!
‘s Avonds keken we naar de documentaire ‘what the health’. De documentaire gaat over de correlatie tussen ziektes en je dieet. De docu is opgenomen in Amerika en dat verklaart waarom het zo choquerend is. Het is trouwens van dezelfde makers als cowspirary (lees hier mijn favo docu’s). In deze docu gaat het dus vooral om de gezondheid en dat deze negatief wordt beïnvloed door het consumeren van dierlijke producten (met name vlees en zuivel). De maker vertelt daarnaast ook over de farmaceutische industrie en hoe corrupt het allemaal wel niet is. Ik vond het een beetje een reclame filmpje voor de vegan lifestyle, maar daarnaast heeft het me wel weer aan het denken gezet. Heb jij hem al gezien?

Dinsdag 3 oktober

Van thuis werken wordt je niet creatiever dus trokken we er vandaag op uit. Ons ontbijt/lunch namen we bij Seeds of Life. Dit zaakje ligt midden in het centrum van Ubud en staat bekend om zijn vegan gerechten. Ik nam een salade en een hummus portie. Wist je al dat ik hummus echt elke dag zou kunnen eten? Door de dag heb ik gewerkt aan deze website en aan Instagram voor mezelf en klanten. Ik probeer ook weer elke dag een paar honderd meter te zwemmen. Tot nu toe gaat het goed!

Woensdag 4 oktober

Deadlines, afspraken en emails. Een echte werkdag waarbij ik van ‘s morgens tot ‘s avonds laat aan de laptop gekluisterd zat. Tussendoor wel geknuffeld met de kittenmonstertjes en deze leuke kiekjes gemaakt. Zijn het geen snoepjes?

Donderdag 5 oktober

2 jaar geleden zei ik ja! Peter vroeg me toen of ik zijn vriendin wou zijn in Maastricht. Wat een avontuur hebben we sindsdien meegemaakt. Ik zou me geen betere partner kunnen voorstellen. Vandaag stond dan ook in het teken van elkaar en samen zijn. Helaas wou het weer niet meewerken. We zijn lekker gaan brunchen bij Sage, alweer een vegan restaurant. Dit is een beetje meer luxe en hier hebben ze ook niet zo gezonde gerechten zoals burgers met veel saus ;-). Natuurlijk volgde er ook een dessert, de kokostaart met een chai latte (kokosmelk). Na de documentaire van maandag heb ik trouwens geen dierlijk product meer aangeraakt tot zaterdag.

Door de regen hebben we onze plannen gewijzigd naar een wandeling door de vlindertuin bij ons in de buurt. Vlinder zijn zo een machtige wezens. Hou jij ook zoveel van vlinders in de lucht en in je buik? ;-). Er waren echt vlinders overal vandaag. Zowel tussen Peter en mij als rondom ons.

De dag sloten we af met veeeel sushi voor P, zijn favoriete eten. Ik ging voor de vegetarische sushi rolls en een acai bowl als dessert. Het goot zo hard dat heel Ubud onder water stond. Het was een plezierig en nat ritje naar huis op de scooter.

Vrijdag 6 oktober

Er moet helaas ook weer gewerkt worden. Er was een korte lunchpauze om een slaatje te gaan halen bij een cafe/art shop bij ons in de buurt. Het regenseizoen hier in Indonesië staat om de hoek en dat betekent dus heel veel buien. Ook vandaag was niet anders en dus waren we aan huis gekluisterd.

Zaterdag 7 oktober

Wat normaal een dag op het strand moest worden is omgeslaan naar een dag werken. We hebben onszelf wel verwend met een lunch en dessert bij een nieuw ontdekte brasserie ‘Odette’. De hele zaak was leeg en dus konden we ongestoord een hele dag werken in deze nieuwe omgeving. Het fijne aan deze levensstijl is dat je altijd en overal kan werken. Vandaag is mijn kantoor een zalige tearoom met heerlijke gebakjes.

Op zondag plan ik meestal leuke activiteiten of een dag relaxen en schrijf ik niet. Zondag staat er een leuke oefening op de planning in mijn facebook groep. Ben jij al lid?

Tot volgende week & leef zoals JIJ dat wil! 

Leave a Comment

stephanie Smolders
Hi, I'm Stephanie

I’m a business and Human Design coach on a mission to help entrepreneurs design a business strategy that feels fun and aligned! 

Get invited

Your gateway to curated content and exciting opportunities